Yerebatan Sarnıcı
532 yılında Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından Bizans sarayının su ihtiyacının karşılanması için inşa edilen Yerebatan Sarnıcı, ilk günden beri İstanbul’un efsanelerine konu olmaya devam ediyor.
Yerebatan Sarnıcı
Sarnıca dolan suyun kaynağından, ters duran medusa başlarına kadar pek çok söylenceye konu olan Yerebatan sarnıcı, İstanbul Osmanlı İmparatorluğunun başkenti olduktan sonra bir süre de Topkapı Sarayının bahçe sulamasında kullanılan sarnıç zamanla önemini yitirmiş ve unutulmuş.
100 yıllık uykusundan 1500’lü yılların ortasında uyanan Yerebatan Sarnıcı III. Ahmet ve II. Abdülhamit döneminde tadilatlar geçirmiştir. Cumhuriyet döneminde özellikle 1987 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen yürüme platformlarıyla turistik önemi artan Yerebatan Sarnıcına turlar düzenlenmekte ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapmaktadır.
Yerebatan Sarnıcı, İstanbul’un Sur İçi tabir edilen en eski yerleşim bölgesindedir. Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii, Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii, Kapalı Çarşı, Yenikapı, Mısır Çarşısı ile pek çok tarihi ve kültürel yapıya yürüme mesafesindedir.
City Center Hotel ile mesafesi sadece 4 km olan Yerebatan Sanıcı’na servislerimizle gidebileceğiniz gibi tramvay veya tarihi metroyu kullanarak da ulaşabilirsiniz. Özellikle tarihi metroyu kullanmanızı tavsiye ederiz.
Otelden Beyoğlu’nun kalbine yürümek, tarihi metroyu kullanarak Karaköy’e ulaşmak çok keyifli olacaktır. Karaköy’de metrodan çıktığınızda karşılaşacağınız manzara ancak büyük şairlerin mısralarının arasında değerini bulabilecek muhteşem ve yaşamda bir kez olsun tadılması gereken muazzam bir tablodur. Binlerce yıllık tarihin bilgeliğini taşıyan dünyanın başkenti İstanbul manzarası, galata köprüsündeki balıkçılar, Yenikapı, Mısır çarşısının inanılmaz kokuları Yerebatan Sarnıcı’na kadar size eşlik edecek.
İşte bu muhteşem yolculuk için bile City Center Hotel Taksim en doğru tercihtir.